A török konyha Európában is népszerű.

Leda Beach

Leda Beach

Igazi török kulináris élményben azonban mégiscsak Törökországban részesülhetünk. Az étkezés élménye ugyanis nemcsak az ételek minőségétől függ, hanem a vendéglátás hangulatától is. A hagyományos török étrendben az étkezéseket előétellel, ún. mezével kezdik: töltött szőlőlevél, sajtok, saláták, olívabogyó, grillezett halfalatkák. Ezt követi a főétel. Talán a legismertebb az igen változatosan, egyedi fűszerezéssel elkészíthető az ún. kebab. Szintén jellegzetes és kedvelt a köfte, mely darált húsból készült húsgolyó. Leveseket és halfélékből készített fogásokat szintén készítenek. A desszertként felszolgált baklava és süteményfélék édesebbek az általunk megszokott változatoktól, ám kár lenne kihagyni ezeket. Világhírű a török kávé és tea. Kiválóan hűsítenek melegben az enyhén sós joghurtok (ayran) és a frissen facsart gyümölcslevek. Nemzeti italuk a szőlőből készített és ánizzsal ízesített raki. Szeretné Ön is megkóstolni a török konyha különlegességeit egy egzotikus utazás alkalmával? Válasszon az utazasmagus.hu weboldal bőséges kínálatából!

Leave a Reply